Werkwijze

Onze werkwijze doorloopt 6 stappen; van vacature tot personeel.

waves

1. Een uitgebreid intakegesprek als startpunt

Zodra er een vacature vrijkomt binnen je organisatie breng je ons hiervan op de hoogte. Allereerst houden we een uitgebreid intakegesprek waarin we jou en je bedrijf beter leren kennen. Hierin bespreken we hoe de ideale kandidaat eruit ziet, in welk regio je zoekt en welk salaris je in gedachten hebt.

Ook bespreken we punten als de bedrijfscultuur en de huidige teamopbouw. Des te meer wij weten over je bedrijf en vacatures, des te relevantere kandidaten wij voor je kunnen werven.

2. Wij plaatsen alle vacatures

Jij stuurt ons je vacatures en wij optimaliseren zowel de kwaliteit van de tekst als de vindbaarheid voor Google. Vervolgens plaatsen wij de vacature voor je op tecque.nl.

Niet alleen je vacatures komen op tecque.nl. We plaatsen ook informatie over jouw bedrijf op onze website. Zo krijgen kandidaten direct alle belangrijke gegevens te zien.

Indien je gebruikmaakt van het Brandingpakket brengen wij je bedrijf en vacature extra onder de aandacht bij onze bezoekers.

3. Wij werven actief voor jouw specifieke vacature

Als je gebruikmaakt van het All-in Pakket gaan we actief voor je werven. Zodra je vacatures zijn geplaatst, komen we direct voor je in actie. Het Resourceteam spit onze opgebouwde database door. Die bestaat uit duizenden kandidaten die we allemaal al eerder gesproken hebben en van wie we weten wat ze kunnen en wat ze zoeken in een baan. Daarnaast maken we gebruik van ons netwerk via onder meer onze LinkedIn-groepen en bereiken daarmee ook talent dat nog niet zichtbaar op zoek is naar een nieuwe baan.

Vervolgens benaderen we deze kandidaten en maken ze enthousiast voor de functie in jouw bedrijf. Hierin werken we transparant. Dat wil zeggen dat de kandidaat gewoon te horen krijgt om welk bedrijf het gaat. Op die manier zorgen we dat jij snel een flink aantal relevante en enthousiaste kandidaten op gesprek krijgt.

Wanneer je gebruikmaakt van de Extensive Search, gaat het resourceteam twee dagdelen exclusief voor je op zoek naar kandidaten. De concurrenten zullen dan dus even moeten wachten, terwijl wij de beste kandidaten uitsluitend jouw kant op sturen.

4. Wij zorgen voor extra veel bereik

We plaatsen je vacatures niet alleen op onze eigen website, maar ook op die van onze partners. De doelgroep kan je vacature op deze manier nooit over het hoofd zien.

Om ons bereik te vergroten maken we gebruik van Indeed, onze specifieke LinkedIn-groepen, Google AdWords en nog diverse andere kanalen. Doordat we het aantal kandidaten dat jouw vacature onder ogen krijgt opschroeven, zorgen we ervoor dat het aantal reacties zo groot mogelijk is.

5. Wij nodigen kandidaten voor je uit

Gedurende het hele proces hanteren wij een transparante werkwijze. Wij laten kandidaten weten bij welk bedrijf ze solliciteren, en jij krijgt van ons open cv’s opgestuurd.

Wanneer een kandidaat solliciteert op je vacature ontvang je direct deze sollicitatie, inclusief volledig cv. Je kunt vervolgens met één druk op de knop aangeven of wij iemand voor je mogen uitnodigen, of afwijzen. Dit valt natuurlijk binnen onze service. Uiteraard ben je ook vrij om zelf contact op te nemen met sollicitanten.

6. Wij bieden begeleiding bij iedere stap

Binnen het All-in Pakket bieden wij goede begeleiding van zowel jou als de sollicitant tijdens het sollicitatieproces. Wekelijks houden we de voortgang in de gaten en onderhouden we actief het contact. Wij helpen hierbij in het voorbereiden op en de terugkoppelingen naar de sollicitatiegesprekken.

Tot en met de contractondertekening houden we de vinger aan de pols voor een zo hoog mogelijke slagingskans. Heb je hulp nodig bij het doen van een goed en gepast aanbod? Dan helpen wij ook daarbij.

We zijn niet gericht op het kunstmatig ophogen van het salaris – we rekenen immers een vast bedrag in plaats van een percentage van het jaarsalaris van de aangenomen sollicitant. Hierdoor kunnen we objectief naar salarisonderhandelingen kijken en hier integer in ondersteunen.

Wanneer je vacature is ingevuld, halen we deze vacature zo snel mogelijk weer van tecque.nl en onze partnersites.

Misschien wil je snel doorgroeien of een personeelslid vervangen. Misschien wil je wel het team versterken met nieuwe kennis van buitenaf of ben je juist op zoek naar een jonge hond die de fijne kneepjes van het vak nog moet leren. Wat de reden ook is: wij helpen je graag aan het techniek talent dat precies bij je past.